mandag 25. juni 2012

San Francisco!

Vi har nå tilbragt over et døgn i San Francisco.

Da vi ankom på lørdag, så måtte vi finne oss et hotell for natten. Det viste seg å være lettere sagt enn gjort, men etter litt fant vi Hotel Astoria ved inngangen til Chinatown. For 350,- natten har vi fått oss et rom med queensize-bed og eget bad. Det har også en tjukkas tv uten fjernkontroll som derfor kun viser amerikanske sitcoms. Utsikten er heller ikke mye å skryte av, men det gjør strengt tatt ikke så mye.
Søndagen gikk til typisk turistaktiviteter. Vi tuslet gjennom Chinatown til North Beach, hvor vi spiste bagel with eggs til frokost med et stort glass appesinjuice. Sammen med resten av turistene gikk vi opp hårnålsvingene i Lombard St., og så på San Franciscos bratteste vei i Filbert St. med hele 31,5 % stigning.Turen gikk så ned til turistmagneten Fisherman's Warf hvor vi tittet på båter, og gjennom kikkert tittet bort på Alcatraz og Golden Gate Bridge. Sjøløvene på Pier 39 fikk også en visitt.Erik ville så se fotballkampen mellom England - Italia, så vi tuslet opp igjen til North Beach for å se fotball. North Beach er som Little Italy, og en kunne forsåvidt fulgt kampen bare ved å stå på gata. Italienerne var stimlet sammen rundt det som fantes av barer og hoiet hvis Italia fikk en sjangse. Mot all formodning ente vi opp på en irsk pub hvor vi drakk og så fotball.

En av Anine's medstudenter fra Bergen var tilfeldigvis i byen, så vi møttes for første gang på et år. Noe ironisk å se hverandre i San Francisco når vi egentlig bor i samme land. Erik måtte tåle mye tolkeprat, men sånn blir det lett når kollegaer møtes.

I dag sto vi opp klokken 5.30 og snørte på oss joggeskoene. Turen gikk til Alamo Square hvor vi så The painted ladies. Det er gamle trehus som overlevde jordskjelvet i 1906.

Vi tar selvkritikk for at vi ikke har hatt med oss kamera, heretter blir det skjerping og mer bilder.

Snart skal leiebilen hentes og vi setter kursen sørover!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar