lørdag 23. juni 2012

Stord

Første overnatting på turen er sammen med Eriks foreldre på Stord, hvor vi var for å feire en grandtantes 90-årsdag. Siden vi skal innom mange hotell i flere land, tenkte vi det kunne være moro å lage en slags rangering av hotellene.


20.06.12
Stord Hotell

Rom: Rommet var stort og lå i 6. etg. i hotellets nye fløy. Heisen opp derimot var ikke lett å finne, da den var godt gjemt i en mørk krok. Fint møblert og hyggelig atmosfære. Trekker noe ned at det kun var én dyne og den ikke en gang dekker senga. Trikset var å legge den på tvers, så slapp vi å krangle om dyna og fikk luftet tærne.

Utsikt: Ser mot Leirvik sentrum og fjorden Langenuen. Fjell med snødekte topper i bakgrunnen. Plusspoeng for mulighet for å gå ut på takterrassen i 9. etg.Mattilbud: Vi ankom noe sent, og kunne tenke oss noe lett mat. Da fikk vi nøye beskrivelse av veien til nærmeste bensinstasjon. Hva er vel bedre en pølse rundt midnatt, spesielt når man er vegeterianere. I stedet slo vi til på noen nøtter, og slang oss ned i pianobaren. Det må nevnes at frokosten var svært bra, og at breiflabb til lunsj heller ikke er å forakte.

Underholdning: Pianobaren disket opp med en smørsanger, med det faste karaokekompet. Han var en kapabel pianist, men diksjonen var på bunnivå. Det eneste man hørte var vokalene, og av og til en vestlandsk "rrr". På rommet var det veggmontert flatskjerm, og Anine benyttet muligheten til å se en dokumentar på NRK 2. De kunne diske opp med filmer av både den ene og den andre sorten, men vi holdt oss asketisk til rikskanalen. 

Bad: Stort bad med vegghengt toalett, freebies og masse myke håndkler. Det var både q-tips, sminkefjerner, hudkrem, håndsåpe og shampoo av bra kvalitet. Stort pluss når man skal på biltur og bo på moteller langs veien. Anine var fristet til å berge noen flere eksemplarer av de utrolig hendige småflaskene, men holdt seg på riktig side av loven.

Klientell: I pianobaren var det en gjeng med slørete rødvinsblikk og den obligatoriske tafsingen var på plass. På dagtid var det én barnefamilie og noen handelsfarende.

Totalvurdering: Alt i alt et bra hotell. Hyggelig betjening, selv om gebrokkent norsk med utpreget storddialekt kan være vanskelig å oppfatte. En fin start på rekken av hotellopphold som venter oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar